Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hva skjer?

Vettug viten: Kvinnefotball – hvor langt har vi kommet i likestillingen?

Kvinnefotballen på toppnivå har hatt en kjempeutvikling de siste åra. Men hvordan er det på klubbnivå, får de 110 000 jentene som spiller fotball i Norge samme muligheter som gutta? Eller er det fortsatt slik at gutta får de beste trenerne, de fineste bagene og de beste treningstidene? Og når skal vi slutte å snakke om kvinnefotball og heller si at både gutter og jenter spiller fotball – kanskje til og med i samme klubb?

Bente Skogvang er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og har kjønn og fotball som sitt viktigste forskningsfelt. Hun har selv drevet med fotball siden 1977 – som spiller, trener, dommer, leder og forsker. Nå skriver hun bok om kvinnefotballens historie i Norge.

Velkommen! Det er gratis inngang og vi serverer kaffe!

*
Gratis inngang.
Fribilletter kan hentes ut her: lillehammerbiblitt.hoopla.no
*
Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!
*
*
Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
*
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
*
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.
*
*
Program vinter/vår 2023:
Les mer om Vettug viten på Høgskolen i Innlandets sider:
www.inn.no/forskning/forskningsnyheter/vettug-viten-var-2023/
Med forbehold om endringer.
Velkommen!

Sted

Lillehammer bibliotek og litteraturhus

Tidspunkt

27.04.2023
Torsdag Kl. 08:30 - 09:00

Arrangør

Lillehammer bibliotek

Kontaktinformasjon

Nettside

Tlf.: 99106151
Kart