- Hvordan vil du beskrive arbeidsdagen din som forfatter?
 
 
- I en vanlig dag våkner jeg klokka tre om morgenen, og begynner å skrive til klokka sju. Ved siden av meg en stor kopp kaffe, skriver jeg. Noen ganger våkner jeg i midnatta med en setning i hodet mitt som blir en begynnelse av et nytt dikt. Ideer kan komme til meg når som helst. Det begynner med et ord, eller en setning, eller en tanke som jeg måtte skrive ned for å bli lettet.  


- Hvordan begynte du å skrive?

- Helt fra jeg var liten har jeg hatt stor fantasi. Da jeg var ti år begynte jeg å skrive mine tanker om alt som skjer i livet mitt. Jeg husker den første teksten som jeg skrev. Det var en litt barnslig tekst, men språket var så godt at læreren ble overrasket. Etterpå leste jeg mange bøker, og det hjalp meg til å bli enda flinkere til å uttrykke meg på språket mitt, arabisk.  
 

- I slutten av mai deltok du på Bjerkebæk da Lillehammer kommune hadde en stor mottakelse i forbindelse med World Expression Forum. Der leste du et dikt som også gjorde inntrykk på folk under et 8. mars-arrangement her i byen tidligere i år. Du har markert deg som en tydelig samfunnsengasjert stemme, med et sterkt budskap knyttet til ytringsfrihet og at alle har rett til å leve som de vil. Hva jobber du med nå?  


Jeg jobber med en slags bok, eller et langt brev, som jeg skriver til min far. Dette brevet inneholder mange hendelser som har skjedd i livet mitt, og som har påvirket meg. Tittelen til dette brevet er «Kjærlighet og sinne.» Dette er regnet som biografien min. Jeg prøver å fortelle hva jeg har opplevd og hvordan er livet for kvinner som er født i Egypt, hjemlandet mitt. 


- Hvilke inspirasjonskilder har du?    


- Først og fremst er bøker inspirasjonskilden min, særlig biografier som forteller om livet til andre forfattere, og hvordan de kom seg igjennom vanskeligheter i sine egne liv. I tillegg er opplevelser en stor inspirasjon til meg. 


- Hva er det vanskeligste ved det å skrive, slik du ser det?   


- Det vanskeligste ved det å skrive er skrivesperre! Når jeg har en god ide som jeg vil gjerne skrive ned, men ikke klarer å finne de riktige ordene. Dessuten er det ikke lett for meg å bli fornøyd med det første utkastet til hva som helst jeg skriver. Det er alltid noe som jeg kan forandre i mine tekster.

- Hva er du mest fornøyd med å ha fått til?  


Jeg er fornøyd med diktsamlingen jeg skrev i Egypt, da livet mitt var på sitt vanskeligste. Når jeg tenker på denne tiden, smiler jeg. Å kunne skrive om hva jeg vil, og når jeg vil, gir meg lykke. 


- Hvordan er det å jobbe med utgangspunkt i Lillehammer?   


- Det er best, synes jeg. Her i Lillehammer får jeg se den vakre naturen som gir meg inspirasjon. Denne byen har alt jeg trenger. Stillhet, skjønnhet, og inspirasjon. I tillegg er Lillehammer en litteraturby, som passer på forfatterne, og gir dem gode sjanser til å tre fram.

- Hva leser du selv for tiden?    


- Jeg leser en akademisk norsk bok om bipolare lidelser.