Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Partnere

Lillehammer UNESCO-litteraturby er et samarbeid mellom Lillehammer kommune, Innlandet fylkeskommune, Norsk litteraturfestival, Nansenskolen, Høgskolen i Innlandet og Stiftelsen Lillehammer museum. En representant fra hver institusjon inngår i litteraturbyens styringsgruppe. Styringsgruppen består i dag av Olav Brostrup Müller (Lillehammer kommune), Tone Nyseter (Innlandet fylkeskommune), Marit Borkenhagen (Norsk litteraturfestival), Unn Irene Aasdalen (Nansenskolen), Jens Uwe Korten (Høgskolen i Innlandet) og Jostein Skurdal (Stiftelsen Lillehammer museum). 

 

logo lillehammer kommune

Lillehammer kommune

Lillehammer er blant de fremste kulturbyene i Norge med rike litteraturtradisjoner og en ledende posisjon nasjonalt. Lillehammer har siden 2008 vært friby for forfulgte forfattere og UNESCO-litteraturby fra 2017.
logo innlandet

Innlandet fylkeskommune

Innlandet består av tidligere Hedmark og Oppland og ble etablert 1, januar 2020. Innlandet har en ambisiøs kultursatsing og er landets ledende litteraturfylke.
Norsk litteraturfestival_logo

Norsk Litteraturfestival

Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for lesere i alle aldre. Over 30 000 besøkende finner veien til Lillehammer i slutten av mai hvert år, hvor de får oppleve forfattere og litteratur fra hele verden. Barne- og ungdomsprogrammet Pegasus formidler litteratur til barn og unge gjennom hele året.
1200px-Nansenskolen_logo

Nansenskolen

Nansenskolen har siden 1938 vært en viktig arena for refleksjon og debatt, og er blant annet tilholdssted for Nansen fredssenter. Nansenskolen er en folkehøgskole med tre linjer: Filosofi, litteratur og politikk, skrivekunst og visuell kunst. Skolen arrangerer i tillegg en rekke kurs, kveldforedrag og andre åpne publikumsarrangementer.
logo høgskolen i innlandet

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet er en viktig kompetanseinstitusjon i regionen og samarbeider aktivt med arbeids- og samfunnsliv i Innlandet. Høgskolen er en nasjonal spydspiss innen audiovisuell fortelling og huser ledende utdanninger som Den norske filmskolen, TV-skolen og Spillskolen. Høgskolen har i tillegg et aktivt forskningsmiljø med en rekke publiserte forfattere innen faglitteratur og sakprosa.
logo stiftelsen lillehammer museum

Stiftelsen Lillehammer museum

Stiftelsen Lillehammer museum omfatter friluftsmuseet Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum, Lillehammer kunstmuseum og dikterhjemmene Aulestad Bjørnstjerne Bjørnsons hjem og Bjerkebæk Sigrid Undsets hjem.
Logo Bjerkebæk+Sigrid Undsets hjem

Bjerkebæk

Bjerkebæk er Nobelprisvinner Sigrid Undsets hjem og dikterverksted like i utkanten av Lillehammer sentrum. Stedet ble åpnet som museum i 2007 og er gjenskapt slik det så ut på 1930-tallet.
Aulestad-logo-undertekst-jpg

Aulestad

Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, er et av Norges best bevarte kunstnerhjem. Her bodde Nobelprisvinneren Bjørnstjerne Bjørnson med sin familie fra 1875 til han døde i 1910. Bjørnstjerne Bjørnsons hjem åpnet som museum i 1935.